Album

Autoportetul in arta vizuala  romaneasca

Albumul va contine in principiu cate un autoportret, relevant pentru fiecare artist. Imaginile (cate una pe pagina) vor fi ordonate cronologic si vor insotite de detaliile tehnice:
  • Numele artistului
  • Data nasterii
  • Numele lucrarii
  • Tehnica de executie
  • Dimensiunea lucrarii
  • Anul executiei
  • Locul in care se afla lucrarea

 Lucrarea va contine un text introductiv. Modelul acestei abordari este:

500 Self-Portraits by Julian Bell, Phaedon
http://www.amazon.com/500-Self-Portraits-Julian-Bell/dp/0714843849
Comentat aici de Ioana Parvulescu.

Short Description for 500 Self-portraitsA new version of Phaidon classic published in 1937, this evocative and fascinating book presents 500 of the world's greatest self portraits, arranged in a simple chronological sequence from ancient time to the late 20th century.
Publisher: Phaidon Press LtdPublished: 01 April 2004, Format: Paperback 528 pages
care din pacate nu contine nici un autoportret al unui artist roman. Albumul poate fi considerat o replica la aceasta lucrare.

Imaginile din album vor fi alese din Galeria viruala de autoportrete. La selectie vor fi consultati profesionisti, dar cand este posibil, se va prefera alegerea facuta de artist. Pentru realizarea documentului imprimabil unele lucrari vor trebui refotografiate. Apoi se vor rezolva aspectele legale (editura, contracte, drepturi de autor, etc.). Pana nu este redactata o macheta (draft) a lucrarii aceste aspecte nu se pot aborda.

Aceasta metodologie are avantajul rapiditatii si conduce la un echilibru rezonabil intre principiile contradictorii:  consistenta si exigenta. Principala critica este ca multe lucrari valoaroase ale caror imagini nu sunt prezente pe Internet nu sunt luate in considerare. Rezolvarea acestei critici presupune studii intnse de specialitate si deci un mare efort financiar. Lasam aceasta abordare pentru editiile urmatoare ale lucrarii.

Fara sprijinul artistilor si al detinatorilor legali de lucrari sau imagini, proiectul nu poate fi dus la bun sfarsit.

Indexul cronologic al Galeriei Vrtuale de Autoreprezentari (draftul cuprinsului):